ua en ru

Джанет Наполітано піде з посади голови Міністерства нацбезпеки США

Голова Міністерства національної безпеки США Джанет Наполітано покине свою посаду. Політик має намір стати президентом системи Каліфорнійського університету.

Голова Міністерства національної безпеки США Джанет Наполітано (на фото) покине свою посаду, передає Associated Press. Політик має намір стати президентом системи Каліфорнійського університету.

"Впродовж чотирьох років я працювала головою Міністерства національної безпеки при Президенті Обамі і його Адміністрації. Можливість працювати з висококваліфікованими людьми в цьому міністерстві, які займають провідні позиції в політиці безпеки нашої країни, стала дуже важливою в моїй кар'єрі", - заявила Наполітано.

Вона додала: "Я буду номінована президентом Каліфорнійського університету, щоб виховати нове покоління лідерів нації. Я вдячна Президенту Обамі за можливість послужити народу на важливому історичному етапі, і я упевнена, що Міністерство національної безпеки продовжить виконувати свої функції з честю".

Читайте також: Спецслужби США стежать за іноземцями через Інтернет

"З найпершого дня Джанет очолила спроби моєї Адміністрації зробити безпечнішими наші кордони, використовуючи величезну кількість ресурсів, при цьому здійснюючи кроки до реформування нашої міграційної системи. Американські громадяни знаходяться в безпечнішій ситуації завдяки зусиллям Джанет по захисту нашої батьківщини від терористичних атак", - відзначив Президент Барак Обама.

Наполітано була призначена керівником відомства в 2009 р., коли посаду Президента США отримав Барак Обама. Вона стала першою жінкою на цій посаді.

Джерела повідомляють, що вона повідомила про своє рішення Обамі ще місяць тому. Швидше за все, Наполітано піде з посади на початку вересня.

Раніше член Демократичної партії Джанет Наполітано була губернатором Арізони, перед цим - генеральним прокурором штату.

У 2005 р. журнал Time зарахував Наполітано до п'яти кращих губернаторів США. У 2012 р. вона зайняла 9-е місце в списку 100 найвпливовіших жінок світу за версією журналу Forbes.