ua en ru

Глава міліції Київської обл. звинуватив "БРСМ-Нафту" в бездіяльності при пожежі на нафтобазі

Глава міліції Київської обл. звинуватив "БРСМ-Нафту" в бездіяльності при пожежі на нафтобазі Фото: Вадим Троян

Головний міліціонер Київської області передав привіт Ставицькому

Начальник ГУМВС України в Київській області Вадим Троян звинуватив "БРСМ-Нафту" в бездіяльності при пожежі на нафтобазі під Васильковим Київської області. Про це Троян написав у своєму Facebook.

"Хочеться звернутися до всіх робочих і власникам "БРСМ-Нафта". Поки гинули хлопці, поки всі ризикували життям і здоров'ям. Ви нічого не зробили і Бог вам суддя. Але таке, м'яко кажучи, байдуже ставлення до нас. До громадян України, не залишиться безкарним", - йдеться в повідомленні.

Також Троян звернувся до екс-глави Міненерго України Едуарду Ставицькому:

"Хочу передати пану Ставицькому: Ми вас чекаємо. Зустрінемо особисто в аеропорту. Забезпечимо дозвілля і всі зручності"

Зазначимо, мережа автозаправних станцій компанії "БРСМ-Нафта" пов'язують з екс-міністром енергетики України Едуардом Ставицьким. Однак сам Він це заперечує.

ПОЖАР на БРСМ-Нафта: Много уже написали и сообщили о происходящем на нефтебазе возле г.Васильков. Хочется сказать то...

Posted by Вадим Троян on 10 Июнь 2015 г.

У свою чергу глава міліції Київської області подякував пожежників, які брали участь у гасінні пожежі на нафтобазі під Васильковим.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що, швидше за все, причиною пожежі на нафтобазі "БРСМ-нафта" під Васильковим в Київській області стала виробнича недбалість при технологічному процесі.

Також він повідомив, що власники пізно звернулися за допомогою до професіоналів. Крім того, за його словами, на момент прибуття пожежників на базі відсутня вода і піна для гасіння.

"На відміну від бази KLO, запаси піни, запаси води на базі "БРСМ" були відсутні, так скажемо. Коли пробили пожежники, їм довелося брати воду за три кілометри", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним об'ємом 800 куб. м. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. Вчора і сьогодні на нафтобазі сталася низка вибухів. Всього в результаті пожежі на нафтобазі загинуло 4 особи та постраждало 12. Гасіння пожежі триває досі.