ua en ru

Глава МЗС Литви вважає інцидент із захопленням української льотчиці доказом участі РФ у війні проти України

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає інцидент із захопленням української льотчиці Надії Савченко доказом участі Росії у війні проти України.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає інцидент із захопленням української льотчиці Надії Савченко доказом участі Росії у війні проти України. Про це Лінкявічюс написав у своєму Twitter.

"Ще один доказ, що Росія "не бере участі"..." - написав міністр, коментуючи заяву МЗС України, в якій висловлюється протест у зв'язку з незаконним вивезенням на територію Росії Надії Савченко.

Нагадаємо, 8 липня МЗС України висловив протест у зв'язку з незаконним вивезенням на територію Росії Надії Савченко - військовослужбовця Збройних Сил України, яка раніше була захоплена представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України. "Це є ще одним підтвердженням того, що терористи планують і реалізують свої злочини на території України в тісній зв'язці зі спецслужбами Російської Федерації", - зазначає МЗС України.

Україна очікує від російської влади вжиття заходів з метою безумовного звільнення Надії Савченко з-під варти та її повернення найближчим часом в Україну.