ua en ru

Глава МЗС Італії запропонував використовувати досвід Південного Тіролю для вирішення конфлікту на Донбасі

Глава МЗС Італії запропонував використовувати досвід Південного Тіролю для вирішення конфлікту на Донбасі

Міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні запропонував використовувати досвід Південного Тіролю для вирішення конфлікту на Донбасі, передає видання La Stampa.

"Ми не вважаємо, що постачання зброї в Україну - це хороша ідея. Ми сподіваємося, що в успіху переговорів, у структурі східних регіонів може бути використана наша модель Південного Тіролю ", - заявив він.

Зазначимо, Південний Тіроль - це коротка назва італійської автономної провінції Больцано-Боцен - Південний Тіроль з німецькомовною більшістю, отриманою Італією після Першої світової війни. Південний Тіроль має власний парламент, який обирає президента провінції і міністрів автономії. В даний час 86% населення регіону (більше 300 тисяч чоловік) говорять по-німецьки, і лише чотири - по-італійськи.

Раніше Президент Росії Володимир Путін виступив за автономію самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" в межах адміністративних кордонів Донецької і Луганської області.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Російська Федерація почала лобіювати в столицях Угорщині (Будапешт), Італії (Рим) і Кіпру (Нікосія) питання про накладення вето на продовження санкцій проти РФ.