ua en ru

Глава МЗС Туреччини ініціював створення контактної групи по Нагірному Карабаху

Глава МЗС Туреччини ініціював створення контактної групи по Нагірному Карабаху Фото: глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу

Раніше Ердоган заявив, що підтримує Азербайджан "до кінця"

Глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу ініціював створення контактної групи по Нагірному Карабаху. Про це він заявив на зустрічі глав МЗС країн Організації ісламської солідарності (ОІС) в Стамбулі, повідомляє Anadolu.

"До тих пір, поки буде тривати окупації азербайджанських земель з боку Вірменії, збережеться ризик відновлення збройного протистояння...Створення контактної групи по Нагірному Карабаху стало б дуже важливим кроком. Відповідне рішення прийнято. Я хочу звернутися до країн, які бажають увійти до складу групи. Вони можуть оголосити про це прямо сьогодні", - заявив він.


Як повідомляється, він також зазначив, що важливу роль у справедливому врегулювання вірмено-азербайджанського конфлікту може зіграти і ОІС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тлі відновлення збройного конфлікту в Нагірному Карабасі, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що підтримує Азербайджан "до кінця".