ua en ru

Глава МЗС Туреччини допускає проведення нових військових операцій в Сирії

Глава МЗС Туреччини допускає проведення нових військових операцій в Сирії Фото: турецький прапор (almanar.com.lb)

Туреччина проводить військову операцію в сирійському Африні

Глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу допускає проведення нових військових операцій в Сирії. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу France 24, повідомляє "Анадолу".

Так, за словами Чавушоглу, Туреччина слідом за операцією "Оливкова гілка" в сирійському Африні може розпочати нові військові операції в Сирії. Зокрема, Туреччина розглядає можливість проведення операції в Мюнбичі.

"Звідки б не надходили загрози, Туреччина повинна ліквідувати їх джерела. Зараз наша мета - позиції терористів в Африні, але в майбутньому операції можуть бути організовані в інших районах Сирії", - заявив він.

За словами Чавушоглу, операція "Оливкова гілка" в Африні спрямована як проти курдів, так і проти бойовиків "Ісламської держави".

"Очищення Африна від терористів дуже важливо. У Африні також орудують терористи ІДІЛ, які намагаються перетнути кордон для здійснення терактів у Туреччині та інших країнах, зокрема у Франції. У цьому ж районі Сирії бойовики ІДІЛ тісно взаємодіють з терористами YPG. Іншими словами, операція "Оливкова гілка" спрямована і проти РКК/YPG, і проти ІДІЛ", - сказав Чавушоглу.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявляв про ліквідацію 268 курдських бойовиків в ході операції в Сирії.