ua en ru

Лавров вважає ІГІЛ головним ворогом Росії

Лавров вважає ІГІЛ головним ворогом Росії Фото: міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров

Глава МЗС Росії побоюється бойовиків, які воюють на боці арабських терористів

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає головним ворогом країни "Ісламська держава" (ІГІЛ). Про це він заявив в інтерв'ю радіостанціям "Супутник", "Ехо Москви" і "Говорить Москва".

"ІГІЛ - наш головний ворог на сьогоднішній момент. Хоча б з однієї простої причини - сотні громадян Росії, сотні європейців, сотні американців воюють на боці ІГІЛ, а також громадяни країн СНД. Вони там повоюють, а потім на відпочинок, і для власної розваги можуть робити гидоти у себе вдома", - заявив Лавров.

За його словами, американська сторона все частіше звертається до Росії з пропозиціями виробити загальні механізми взаємодії та оповіщення в умовах наростаючих терористичних загроз.

"Я не бачу загроз з боку Китаю, взагалі загроз з боку Сходу не бачу, крім однієї - протиракетна оборона, яка є глобальною системою США, яка створюється і на території США, і на європейському театрі, і на театрі Північно-Східної Азії, чудесним чином обволікає периметр кордонів РФ", - зазначив Лавров.

Нагадаємо, раніше російський опозиціонер Михайло Ходорковський заявив, що Путін розв'язав війну з Україною, оскільки в РФ закінчилися "внутрішні вороги",