ua en ru

Глава МЗС Польщі заявив, що ЄК не має повноважень втручатися у реформу судочинства країни

Глава МЗС Польщі заявив, що ЄК не має повноважень втручатися у реформу судочинства країни Фото: Вітольд Ващиковський (mfa.gov.pl)

За словами Ващиковського, масштаб втручання ЄК у польський законодавчий процес є недопустим

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Європейська комісія не має повноважень втручатися у реформу судочинства країни. Про це повідомляє "Польське радіо".

"Нам важко прийняти форму діалогу, яку пропонує пан Тіммерманс (віце-голова ЄК Франс Тіммерманс, - ред.)", - сказав він, коментуючи заяву Тіммерманса про те, що ЄК надіслала до Варшави рекомендації у зв’язку з реформою судової системи у Польщі.

За словами Ващиковського, масштаб втручання ЄК у польський законодавчий процес є недопустим.

"Якщо пан Франс Тіммерманс публічно заявляє, що його особистою місією є моніторинг Польщі, то це погано свідчить передусім про нього самого. Тому що його амбіції виходять далеко поза межі прерогативи чиновника євросоюзної установи", - заявив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія (ЄК) попередила владу Польщі про те, що може позбавити країну права голосу в Європейській раді у разі, якщо вона усуне або відправить у відставку суддів Верховного суду країни.