ua en ru

Глава МЗС Німеччини летить до Києва. Обговорить агресію з боку РФ

Глава МЗС Німеччини летить до Києва. Обговорить агресію з боку РФ Фото: міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок (Getty Images)
Автор: Милан Лелич

У понеділок, 17 січня, в Україну прилетить міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Візит відбудеться на запрошення глави українського МЗС Дмитра Кулеби.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, ключовими темами її зустрічей стануть подальша консолідація підтримки України з боку Німеччини на тлі агресивних дій Росії, активізація мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, відновлення діяльності нормандського формату, протидія загрозам у сфері енергетичної безпеки, обговорення кроків щодо зміцнення двостороннього співробітництва.

"Дуже важливо, що Анналена Бербок прилетить спочатку саме до Києва, щоб узгодити єдину потужну переговорну позицію по відношенню до РФ, напередодні її візиту до Москви 18 січня", - підкреслив Ніколенко.

Зазначимо, що сьогодні офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що Анналена Бербок зустрінеться з Сергієм Лавровим в рамках візиту до Москви.

"Це буде перша очна зустріч двох міністрів після призначення Анналени Бербок керівником зовнішньополітичної служби ФРН", - заявила вона.

За словами Захарової, головною темою переговорів стане пропозиція Росії про "гарантії безпеки" в Європі.