ua en ru

Глава МЗС Франції Еро звинуватив Асада у порушенні перемир'я в Сирії

Глава МЗС Франції Еро звинуватив Асада у порушенні перемир'я в Сирії Фото: Глава МЗС Франції

Еро вважає, що зрив перемир'я в Сирії - на совісті Асада

Глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив, що за порушення умов перемир'я в Сирії несуть відповідальність насамперед урядові сили, незважаючи на авіаудар по позиціях урядових військ в місті Дейр-ез-Зор. Про це повідомляє DW.

"Незважаючи на те, що були всі ці інциденти, ми не повинні забувати, що в першу чергу сирійський уряд шкодить виконанню режиму припинення вогню, про який домовилися Сполучені Штати і Росія. Відповідальність за порушення несе режим Башара Асада", - підкреслив Еро.

Еро також закликав міжнародне співтовариство докласти всі зусилля для того, щоб залишити в силі перемир'я в Сирії і щоб "подолати події останніх кількох годин".

Зазначимо, десятки сирійських військових загинули в результаті авіаудару 17 вересня по місту Дейр-ез-Зор, в якому режим Асада і Росія звинуватили Сполучені Штати.

Нагадаємо, військові літаки 18 вересня завдали ударів по місту Алеппо на півночі Сирії. Як повідомляє базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, авіаудари були нанесені по декількох районах міста, які контролюються повстанцями.