ua en ru

Глава МЗС Данії закликав протистояти Росії "неагресивним способом"

Росія не представляє прямої військової загрози для Європейського Союзу, але її вторгнення на Україну є видом "гібридної війни", з якою ЄС повинні боротися за допомогою узгодженої енергетичної політики і ЗМІ, що протистоять "масовій пропаганді".

Росія не представляє прямої військової загрози для Європейського Союзу, але її вторгнення на Україну є видом "гібридної війни", з якою ЄС повинні боротися за допомогою узгодженої енергетичної політики і ЗМІ, що протистоять "масовій пропаганді". Про це міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегаард заявив Reuters.

"Я не можу собі уявити, що Росія наважиться порушити кордони країн Балтії або Польщі або будь-якого іншого члена НАТО", - сказав Лідегаард, відповідаючи на питання, чи розглядає Данія Росію як загрозу.

"Зрозуміло також, що існує новий вид загрози. Я б не назвав її обов'язково військової; це гібридна війна, де застосовуються масована пропаганда, провокації, активізація груп усередині інших країн, це не війна, але щось дуже вороже і близьке до війни", - зазначив він.

За його словами, рух проти Москви в рамках єдиної політики ЄС - це "непросте завдання". У цьому зв'язку глава МЗС Данії згадав єдиний енергетичний ринок в якості оборонного фронту в "гібридну війну" з Росією. "Якщо ми зробимо енергетичні проблеми пріоритетом і будемо в них діяти цілеспрямовано як в Європі, так і в Україні, це буде величезний крок вперед і дуже неагресивний спосіб показати Росії, що наслідки її політики дорого їй обходяться", - заявив Лідегаард.

Нагадаємо, 20 жовтня в Люксембурзі перед початком засідання Ради закордонних справ Євросоюзу міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегаард заявив, що Данія виступає проти скасування санкцій щодо Росії.