ua en ru

Глава МЗС Британії закликав країни об'єднатися проти ядерної програми КНДР

Глава МЗС Британії закликав країни об'єднатися проти ядерної програми КНДР Фото: Борис Джонсон

Борис Джонсон закликав всі країни об'єднатися проти КНДР

Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон закликав усі країни "бути єдиним у своєму підході" до ядерної програми КНДР. Про це повідомляє Evening Standard.

"Незаконна програма КНДР зі створення ядерної зброї - загроза регіональній та міжнародній стабільності. Міжнародне співтовариство повинно бути єдине у своєму підході", - сказав Джонсон.

Так, у грудні Рада Безпеки ООН ввела нові міжнародні санкції відносно Північної Кореї, підготовлена США резолюція отримала номер 2379.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз вніс у санкційний список стосовно Північної Кореї ще 16 фізичних осіб, а також Міністерство у справах армії КНДР.

У повідомленні уточнюється, що тепер на території ЄС будуть заморожені всі активи внесених у список осіб, а також введені обмеження на їх в'їзд до країни союзу.

Зазначимо, відповідна резолюція про введення санкцій проти Пхеньяна була прийнята Радбезом Євросоюзу 22 грудня 2017 року у відповідь на безперервні дії КНДР в галузі ядерних розробок, зокрема, у зв'язку з випробуванням Північною Кореєю балістичної ракети в листопаді 2017 року.