ua en ru

Глава Microsoft Стів Балмер піде у відставку протягом року

Генеральний директор Microsoft Стів Балмер залишить компанію протягом року, щойно буде обраний його наступник і завершений процес трансформації найбільшого у світі виробника програмного забезпечення.

Генеральний директор Microsoft Стів Балмер (на фото) залишить компанію протягом року, щойно буде обраний його наступник і завершений процес трансформації найбільшого у світі виробника програмного забезпечення, повідомила прес-служба корпорації.

"Час ніколи не буває ідеальним для таких змін, але зараз він підходить для них. Ми вже приступили до втілення нової організаційної стратегії, і у нас є прекрасна команда вищих керівників", - зазначив Балмер, наголосивши, що його відставка відбудеться саме тоді, коли трансформація Microsoft буде завершена лише наполовину, і компанії потрібен керівник, який зможе вести її шляхом реформ надалі.

Нагадаємо, у червні 2013 р. Балмер заявляв, що компанія стоїть на порозі великих змін.

Передбачалося, що в рамках програми реорганізації замість восьми існуючих підрозділів, кожен з яких займався конкретним продуктом, буде створено чотири підрозділи за напрямками діяльності: операційні системи, програми, "хмарні" сервіси та гаджети. Крім того, окремі підрозділи будуть займатися дослідженнями, маркетингом і розвитком бізнесу.

"Ми будемо працювати в рамках однієї стратегії як одна компанія, а не як ряд дивізіонів, що виконують персональні завдання", - уточнював Балмер.

Зазначимо, що Балмер прийшов до компанії Microsoft більше 30 років тому, в 1980 р. Він керував розробкою перших версій операційних систем (MS-DOS і Windows). У січні 2008 р. став наступником Гейтса, змінивши його на посаді генерального директора.

Як відомо, Балмер завжди користувався репутацією досить ексцентричного керівника, з підвищеною вимогливістю до співробітників. Хедж-фонди критикували багато його рішень, а також стиль керівництва. Лунали заяви про те, що Балмер не підходить для керівництва Microsoft. Зокрема, у 2012 р. діловий журнал Forbes опублікував список "найгірших генеральних директорів, які очолюють великі компанії у США". Балмер обійняв перший рядок у цьому переліку.

Заява Балмера про намір піти з посади голови компанії призвела до бурхливого ралі у її акціях. Зростання котирувань Microsoft на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) перевищило 6%.

Підбором кандидатів на пост генерального директора Microsoft займеться спеціальний комітет, до якого увійшов у тому числі й голова ради директорів компанії Білл Гейтс. "У тісній співпраці з іншими членами ради я буду працювати над пошуком нового великого генерального директора. Нам пощастило, що Стів буде з нами до тих пір, поки новий генеральний директор не прийме обов'язки", - зазначив Гейтс.

Нагадаємо, на початку ц.р. Білл Гейтс дорікнув власній компанії за невиправданий консерватизм, назвавши підхід Microsoft до просування продукції на ринку мобільних пристроїв "недостатньо інноваційним".

Додамо, що в листопаді минулого року топ-менеджер Microsoft, президент підрозділу Windows Стівен Сінофскі, який працював у компанії з 1989 р., пішов зі своєї посади без пояснення причин.

Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Пропонує програмні продукти для ділового та особистого застосування. Одним із найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошуковик Bing, а від жовтня 2011 р. - також сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол.

Як повідомлялося, фінальна версія Windows 8.1 від Microsoft буде представлена ​​18 жовтня.

Напередодні стало відомо, що американська влада запідозрила Microsoft у причетності до дачі хабарів у Росії та Пакистані.