ua en ru

Microsoft 18 жовтня випустить фінальну версію Windows 8.1

Microsoft оголосила, що 18 жовтня 2013 р. випустить фінальну версію модифікованої платформи Windows 8.1. Деякі користувачі зможуть оновитися до неї днем раніше, говориться в повідомленні компанії.

Microsoft оголосила, що 18 жовтня 2013 р. випустить фінальну версію модифікованої платформи Windows 8.1. Деякі користувачі зможуть оновитися до неї днем раніше, говориться в повідомленні компанії.

В операційній системі Microsoft Windows 8.1 знову з'явилася кнопка "Пуск". Тепер можна буде завантажувати безпосередньо робочий стіл, минаючи "живі плитки", користуватися новими функціями персоналізації.

Microsoft планує відкрити виробникам пристроїв доступ до RTM-версії (ready to manufacture) до кінця серпня. Звичайні користувачі можуть завантажити превью платформи з сайту Microsoft.

Безкоштовне оновлення стане доступним існуючим користувачам пристроїв на Windows 8 опівночі 18 жовтня по часу Новій Зеландії, тобто з 4 ранку 17 жовтня за тихоокеанським часом США (близько 14:00 17 жовтня за київським часом). Але "коробкова" версія Windows 8.1, як і нові пристрої на платформі, вийдуть в продаж лише з 18 жовтня.

Нагадаємо, платформа Windows 8 стала доступною користувачам 26 жовтня 2012 року. Потім вийшла бета-версія ОС. Microsoft переробляє Windows 8 через невтішних результатів - за перші півроку з моменту випуску ОС корпорації вдалося продати всього близько 100 млн копій. Це майже безпрецедентний провал нового продукту великої американської компанії.

На початку літа Microsoft почала масштабну реорганізацію. Суть майбутніх змін полягає в тому, що ринок ПК на сьогоднішній день знаходиться на схилі свого розвитку. У наші дні продаж операційних систем і програм для настільних ЕОМ вже не може приносити мільярди. Тренди змінюються, і Microsoft рано чи пізно буде змушена під них підлаштовуватися.

Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового і особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Officе.

Компанії належить інтернет-пошуковик Bing, а з жовтня 2011 р. - також сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол.