ua en ru

Глава Меджлісу підтримав блокування російських фур

Глава Меджлісу підтримав блокування російських фур Фото: Рефат Чубаров

Чубаров ініціює переговори з активістами країн Балтики про аналогічу блокаду

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підтримав громадянську ініціативу в низці областей блокувати російські фури, які слідують в країни ЄС. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Абсолютно підтримую громадянську ініціативу співгромадян у Закарпатській, Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій та Житомирській областях, які заблокували на території своїх областей транзит вантажного транспорту, що належить юридичним та фізичним особам РФ, а також іншого транспорту, що перевозить вантажі російських компаній або на адресу російських компаній", - зазначив він.

Цю ініціативу Чубаров вважає "цілком відповідальною позицією громадянського суспільства України у відповідь на повну заборона РФ транзиту товарів із України через свою територію, введену нею з 4 січня 2016 року".

На думку глави Меджлісу, важливо також вести переговори з активістами громадянського суспільства Білорусі, Латвії, Литви, Естонії про організацію ними подібних акцій на територіях своїх держав.

"Росія, яка окупувала Крим і розв'язала війну на сході України, має бути повністю ізольована від цивілізованого світу до того часу, поки останній російський солдат не покине територію незалежної України в її міжнародно-визнаних кордонах, включно з Кримом", - резюмував Чубаров.

Абсолютно поддерживаю гражданскую инициативу сограждан в Закарпатской, Львовской, Волынской, Ивано-Франковской, Черновиц...

Опубліковано Рефатом Чубаровим 13 лютого 2016 р.

Нагадаємо, близько 20 активістів 13 лютого почали блокувати російські фури при в'їзді з Білорусі на територію України.