ua en ru

Голова Hewlett Packard М.Херд йде з посади в результаті внутрішньокорпоративного скандалу

Голова американської компанії з виробництва персональних комп'ютерів Hewlett Packard (HP) Марк Херд йде у відставку через внутрішньокорпоративний скандал, передає Associated Press з посиланням на заяву компанії, повідомляє РБК.
За словами представників HP, М.Херд ухвалив рішення про відставку після скандалу, що вибухнув, навколо звинувачень його в сексуальних домаганнях на робочому місці. Було проведено внутрішнє розслідування за участю спеціальної комісії, яка винесла вердикт, що глава компанії не порушив корпоративні правила, проте присутнє порушення етичного кодексу приватного підприємства. У своїй заяві М.Херд сказав, що у міру проведення розслідування він "усвідомив", що "в деяких випадках" його поведінка "не відповідала стандартам і принципам довіри і поваги", які були ним встановлені в HP.
Після заяви компанії акції НР подешевшали на 8% за підсумками біржової сесії. М.Херд і Роберт Райан, незалежний член правління НР, підкреслили, що відставка М.Херда не має жодного відношення до фінансового стану компанії.
"Правління визнає, що зміна в керівництві - несподівана новина для всіх, хто має справи з НР, але у нас є сильні керівники, керівники нашим бізнесом, і сильні команди службовців, що виконують роботу", - заявив Р.Райан.
М.Херд очолював НР з 2005 р. Тимчасово виконуючим його обов'язків призначена Кеті Лесджак, головний фінансист компанії.