ua en ru

Голова Херсонської ОДА анонсував будівництво другої оборонної лінії в області

Голова Херсонської ОДА анонсував будівництво другої оборонної лінії в області Фото: Херсонська область посилює оборону

Область чекає на рішення уряду

Херсонська область чекає на рішення уряду про спорудження другої лінії фортифікаційних оборонних споруд. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

"Треба сприяти нашим військовим і не забувати про те, що ми перебуваємо в стані війни. Очікуємо, що уряд прийме рішення про спорудження другої лінії фортифікаційних оборонних споруд. Зараз вона посилено готується", - зазначив він.


Гродеев зазначив, що така ініціатива виходить згідно з наказом президента Петра Порошенка посилити оборону на кордонах з Росією на Донбасі і на кордоні з Кримом через потенційної загрози нападу з боку Росії. Він також повідомив, що незважаючи на стабільність ситуації в регіоні на кордоні з окупованою територією вже вжиті посилені заходи безпеки.

Гродеев, що важливі не тільки оборонні споруди, а, насамперед, самосвідомість населення, яке також має нести відповідальність за стабільність ситуації.

"Якщо ми не будемо виходити з триколорами на вулицю, то, відповідно, ніяких загроз у нас не буде, це перший рівень безпеки, який повинен усвідомити кожен українець", - пояснив він.

Нагадаємо, за даними української розвідки, війська РФ проводять антитерористичні заходи в Криму.