ua en ru

Глава Держслужби зайнятості заявив, що бюджет відомства вже зверстано та передано в Кабмін

Глава Держслужби зайнятості заявив, що бюджет відомства вже зверстано та передано в Кабмін

Бюджет Державної служби зайнятості України вже зверстано та передано на розгляд в Кабінет міністрів. Про це журналістам заявив новопризначений керівник Держслужби Ярослав Кашуба, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день бюджет зверстаний і прийнятий правлінням фонду, передано на розгляд Кабінету міністрів. В цьому бюджеті величезна частка - це виплата допомоги по безробіттю, це перша стаття, на яку основні кошти йдуть, і друга стаття - це активні форми роботи з безробітними і з роботодавцям... Нинішній бюджет становить 8,2 млрд", - розповіді Кашуба.

Він зазначив, що нинішній бюджет значно менше, ніж за кілька попередніх років.

"Цей бюджет 2015 р. не менше ніж у минулому році, значно менше, ніж в 2013 р. і набагато менше, ніж у 2010-2011 рр. Тоді було багато витрат на капітальне будівництво, ми займалися будівництвом, планували розвиток центрів професійно-технічної освіти у великій кількості. Зараз ми прийняли рішення, що ми аналізуємо, що вже в цьому році може бути здано в експлуатацію, і лише це буде фінансуватися... Ще буде фінансуватися те, що в аварійному стані", - зазначив Кашуба.

Він також додав, що Держслужба проводить оптимізацію витрат, в рамках якої відмовляється від закупівлі будь-яких меблів, комп'ютерної техніки та іншого обладнання.

Кашуба зазначив, що відомство має намір почати відразу готувати проект бюджету на 2016 р. "Вже зараз буде готуватися прогноз ринку праці на 2016 р. і з цього прогнозу ми будемо виходити", - сказав він.