ua en ru

Глава Держрезерву Мосійчук прокоментував можливе звільнення

Глава Держрезерву Мосійчук прокоментував можливе звільнення Фото: глава Держрезерву Вадим Мосійчук

За його словами, зазначені причини звільнення не відповідають дійсності

Голова Державного резерву України Вадим Мосійчук заявив про непрофесіоналізм та упередженість комісії Нацдержслужби, яка стала ініціатором його відставки. Про це він повідомив РБК-Україна.

За словами Мосійчука, причини звільнення, зазначені комісією Нацдержслужби, є "повною нісенітницею".

Серед причин звільнення Нацдержслужба вказала зауваження щодо претензійно-позовної роботи, кадрової політик, а також інформацію компетентних органів про те, що в Держрезерв на комбінат "Рекорд" заклали неякісне паливо. За останньою причиною порушено кримінальну справу про збитки в розмірі 250 млн гривень.

"Якщо перші дві були спростовані документами, наданими на засіданні комісії, то третя, про закладку неякісного палива, не відповідає дійсності", - зазначив глава Держрезерву.

"Адже як я пояснював раніше - закупівля палива, яка досліджується у кримінальній справі, не відбувалася, договір про постачання палива не укладався і кошти не витрачалися", - додав Мосійчук.

Він заявив про свої наміри завтра виступити публічно на засіданні уряду, щоб надати свої аргументи членам Кабміну і громадськості, а також спростувати недостовірну інформацію.

"Я ніколи не погоджуся з її висновками і не дозволю заплямувати свою репутацію", - підкреслив глава Держрезерву.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін має намір звільнити голову Держрезерву.