ua en ru

Глава Google таємно відвідав Пентагон після відмови компанії в розробці дронів, - WP

Глава Google таємно відвідав Пентагон після відмови компанії в розробці дронів, - WP Фото: Сандер Пичаи (twitter.com/diybigforum)

Пічаї відправився в Пентагон для зниження напруженості між компанією та міністерством

Генеральний директор компанії Google Сандер Пічаї минулого тижня відвідав Пентагон для зниження напруженості між компанією та Міністерством оборони США. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Мова йде про напруженості після відмови Google в продовженні над спільною роботою з штучного інтелекту для дронів.

Джерела видання повідомляють, що Пічаї провів зустрічі з працівниками відділів розвідки, що займаються розробкою штучного інтелекту для дронів Maven. Дана система повинна автоматично розпізнавати будівлі, автомобілі та інші об'єкти, коли дрон знаходиться в зоні бойових дій.

Цей штучний інтелект компанія Google розробляла спільно з Пентагоном, але в липні 2018 відмовилася від продовження контракту у зв'язку з критикою співробітників, які стверджували про те, що такі розробки допомагають військовим підвищити ефективність вбивства своїх цілей. Петиція співробітників компанії зібрала понад 4 тис. підписів.

Представник Пентагону заявив, що не коментує приватні зустрічі.

"Керівники департаментів зазвичай зустрічаються з партнерами з індустрії, щоб обговорити інноваційні технології", - заявив представник.

Видання повідомляє, що відмова від продовження розробки не призведе до закриття проекту, так як до нього проявили інтерес Microsoft і Amazon.

Нагадаємо, Google купує дані Mastercard, щоб зв'язати купівлі та рекламу. Повідомляється, що компанія заплатила мільйони доларів за відомості про оффлайн-покупки американських власників карт Mastercard.