ua en ru

Голова "Газпрому" і новий посол Німеччини в РФ обговорили перебіг реалізації спільних проектів у газовій сфері

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і новопризначений надзвичайний і повноважний посол Німеччини в РФ Ульріх Бранденбург обговорили сьогодні в Москві поточні питання та перспективи російсько-німецького співробітництва в газовій сфері. Про це повідомила прес-служба російської компанії, передає РБК. Сторони, зокрема, обговорили перебіг реалізації наступних спільних проектів: будівництва морського газопроводу "Північний потік", розробки Південно-Російського родовища, а також освоєння ачимівських покладів Уренгойського родовища.
"О.Міллер і У.Бранденбург висловили єдину думку, що успішний розвиток енергетичного партнерства є однією зі стратегічно важливих завдань у двосторонніх відносинах Росії і Німеччини", - наголошується в повідомленні.
Німеччина є стратегічним партнером РФ, у тому числі в газовій сфері."Газпром" через спільне підприємство з Wintershall є акціонером газотранспортних мереж Німеччини. У свою чергу німецької E. On Ruhrgas належить близько 6,5% акцій "Газпрому". Крім того, електроенергетичний і газовий концерн E. On AG співпрацює з "Газпромом" у проекті газопроводу Nord Stream ("Північний потік"). Для його реалізації "Газпром", німецькі E. On і BASF створили в грудні 2005 р. компанію - оператора будівництва газопроводу Nord Stream AG.