ua en ru

Голова французького Мінфіну: Німеччина і Франція підтверджують прихильність євро

Франція і Німеччина підтверджують свою прихильність єдиній європейській валюті - євро, повідомив сьогодні голова Міністерства фінансів Франції Франсуа Баруан, який знаходиться в Пекіні, де обговорює порядок денний майбутнього саміту G20 ("Великої двадцятки"). За словами Баруана, Франція зможе налагодити обстановку на ринку праці, підштовхнувши підприємства до найму нової робочої сили при відновленні промислового виробництва в країні, передає Reuters.
Китай, золотовалютні резерви якого досягають 3,2 трлн дол. (причому близько чверті цієї суми розміщена в євро), зацікавлений в тому, щоб валютний блок подолав боргову кризу, застосувавши для цього всі засоби.
На думку окремих аналітиків, євро стоїть на порозі кризи. Так, 23 серпня 2011 р. колишній голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Алан Грінспен заявив, що єдину європейську валюту чекає неминучий крах. Цей факт, на думку екс-голови ФРС, є основним стримуючим зростання американської економіки чинником. Невизначеність щодо подальшої долі блоку, який, на думку Грінспена, не може існувати в справжньому форматі, заважає американським споживачам витрачати гроші, а американським компаніям наймати на роботу новий персонал.
У відповідь на це міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле повідомив, що не вірить в крах євро. "Європа продемонструвала, що можна вести спільну грошову політику без створення єдиної держави. Колишній голова ФРС Грінспен не зрозумів цього, коли передбачав крах євро", - зазначив Шойбле.