ua en ru

Голова фракції "Батьківщини" Первомайської міськради на знак протесту вийшов з партії

Глава фракції «Батьківщини» у Первомайської міськраді (Миколаївська обл.) Василь Барський заявив про вихід з партії на знак протесту проти звільнення з керівних посад старих кадрів, що працюють з часів лідерства в «Батьківщині» Юлії Тимошенко.

За словами Барського, з партії, крім нього, вийшов ще один депутат. «Ми - найбільш активні представники «Батьківщини» у міськраді. Склали партквитки практично всі члени бюро, голова контрольно-ревізійної комісії. Ми не згодні з діями нового керівництва «Батьківщини» у Миколаївській області. Воно здійснює чистку - прибирає людей, які давно в партії, воювали за Юлю. Їх просто усувають від будь-якої партійної роботи, в кращому випадку - переводять на рядові посади , або взагалі виключають», - підкреслив він.

Барський стверджує , що головою Миколаївської облорганізації «Батьківщини» призначено людину , що не має до партії ніякого відношення. «Доходить до абсурду - кандидатів у депутати Верховної Ради за місяць до виборів приймали в партію. Просто масово продається партія - хто заплатив, той і пішов» , - сказав політик.

Він також повідомив, що ситуація в обласній партійній організації буде розглянута 16 жовтня на з'їзді «Батьківщини» у Києві.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, у Миколаївській області близько 8 тис. осіб з тієї ж причини призупинили членство у «Батьківщині». Напередодні в Миколаєві відбувся мітинг активістів, які вимагали обговорити на з'їзді партії в Києві конфлікт у Миколаївській області.

Раніше місцевий партактив «Батьківщини» направив звернення до Юлії Тимошенко із закликом негайно втрутитися в ситуацію навколо незаконного, на їх думку, зміщення Михайла Соколова з посади голови обласної партійної організації.

Призначений замість нього Тарас Кремінь у 2010 р. був представником кандидата в Президенти Віктора Януковича в ОВК 129 округу.