ua en ru

Глава фінкомітету Ради пропонує провести стрес-тести всіх банків в Україні

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка пропонує провести стрес-тести всіх без винятку банків і передати всі "погані" активи "живих" банків у новостворене державне агентство з відновлення активів. Про це він заявив у середу під час парламентських слухань "Про шляхи стабілізації банківської системи України".

"У НБУ є два варіанти для вирішення проблем з простроченою заборгованістю позичальників банків. Перший - покладатися на нових менеджерів або власників. Другий - відокремити безнадійні кредити та передати у новостворене держагентство з відновлення активів, яке буде спеціалізуватися на стягнення простроченої заборгованості з позичальників. Пропоную провести стрес-тести у всіх банках без винятку", - сказав Рибалка.

Він нагадав, що закон про спрощення капіталізації та реструктуризації банків передбачає обов'язкову діагностику проблемних установ. І після вищевказаних стрес-тестів запропонував проводити зовнішні обстеження раз на півроку.

Нагадаємо, раніше НБУ запропонував Раді прийняти закон про реструктуризацію частини валютних кредитів.