ua en ru

Голова ФДМУ виключає приватизацію "Турбоатому"

Голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко виключає приватизацію ВАТ "Турбоатом". Про це він заявив сьогодні в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Турбоатом" ми не виставляємо на продаж, тому що це прибутковий об'єкт, цікавий і для інвестицій, і для держави. Він працює дуже добре, що у нього немає проблем, йому не потрібен приватний інвестор в тому сенсі, що приватний інвестор поліпшить його діяльність", - сказав Рябченко.

Також він вважає, що для приватизації на підприємстві повинно з'явитися щось нове.

"Там має з'явитися щось нове і дуже значуще - тоді може бути зроблена приватизація. А просто так продаж буде суто фіскальний",- зазначив він.

Також глава ФДМУ додав, що на сьогодні вартість пакету акцій підприємства за оцінками потенційних покупців становить близько 600 млн дол.

"А ось у 2010 р. контрольний пакет акцій "Турбоатома" (75%) оцінювався в три рази дешевше - близько 200 млн дол.", - сказав Рябченко.

"Турбоатом" спеціалізується на випуску турбін для теплових і атомних електростанцій, теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС.