ua en ru

Глава EXCO Resources Д.Міллер має намір викупити її за 4,4 млрд дол

Виконавчий директор американської нафтогазової компанії EXCO Resources Inc. Дуглас Міллер має намір викупити її за 4,36 млрд дол. за підтримки низки інвестиційних фондів. Відповідну пропозицію топ-менеджер направив раді директорів компанії. Як повідомила прес-служба EXCO, Д.Міллер пропонує викупити всі акції, що знаходяться в обігу компанії, які йому не належать, за ціною 20,5 дол. за один папір. Заявлена пропозиція є 38-процентною премією до ціни акцій EXCO за підсумками останніх торгів (29 жовтня 2010 р.). Станом на 17:40 за київським часом котирування акцій EXCO підскочили більш ніж на 30% - до 19,43 дол./акція.

Рада директорів EXCO планує організувати спеціальний комітет, що складається з незалежних директорів, який розгляне пропозицію Д.Міллера. На сьогоднішній день ніяких рішень щодо можливої операції не ухвалено, наголошується в прес-релізі EXCO.

У своєму листі до ради директорів EXCO Д.Міллер повідомив, що зацікавленість в запропонованій ним операції виявили крупні акціонери компанії - фонди Oaktree Capital Management і Ares Management, а також техаський мільярдер Бун Пікенс, відомий тим, що в 2008 р. передбачив зростання нафтових цін до 150 дол. за барель.

EXCO Resources - незалежна нафтогазовидобувна компанія, що базується в Далласі, штат Техас.