ua en ru

Глава Європарламенту обмежив доступ постпреду РФ в асамблею

Глава Європарламенту обмежив доступ постпреду РФ в асамблею Фото: Мартін Шульц

Обмеження пов'язане з "чорним списком" РФ

Глава Європарламенту Мартін Шульц прийняв рішення обмежити доступ постійному представнику Росії при Євросоюзі Володимиру Чижову в приміщення Європарламенту через російський "чорний список" політиків ЄС. Про це повідомляє прес-служба Шульца.

"Після опублікування "чорного списку" європейських політиків і чиновників президент Європейського парламенту Мартін Шульц повідомив сьогодні послу Росії в ЄС, що з-за незабезпечення російськими властями прозорості у своїх рішеннях, згідно з нормами міжнародного права і юридичного обов'язку, та ненадання конкретним особам права на захист і апеляцію, він вважає, що зараз виправдано вжити відповідних заходів реагування", - йдеться в повідомленні.

Так, обмежується вільний доступ до Європарламенту постійного представника Росії при ЄС Володимира Чижова і ще одного дипломата.

Запити для доступу членів Держдуми і Ради Федерації будуть розглядатися ЄП на індивідуальній основі.

Крім того, призупиняється участь Європарламенту в Комітеті парламентського співробітництва Росія-ЄС.

Нагадаємо, раніше Шульц планував зв'язатися з послом Росії для пояснень з приводу "чорного списку".

Зазначимо, про так званому "чорному списку" європейських чиновників, яким заборонений в'їзд в Росію, стало відомого після того, як німецького депутата, голови німецько-української групи в німецькому парламенті Карл-Георг Вельман не пустили в РФ.

Як повідомлялося, Росія склала цей список у відповідь на санкції Євросоюзу.

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив про те, що якщо Росія не надасть пояснень про причини заборони на в'їзд деяким членам Європарламенту, він залишає за собою право "вжити відповідних заходів".