ua en ru

Глава Єврокомісії представив нові пропозиції щодо міграційної політики ЄС

Глава Єврокомісії представив нові пропозиції щодо міграційної політики ЄС Фото: Жан-Клод Юнкер (flickr.com-epp)

Жан-Клод Юнкер заявив про необхідність посилення охорони кордонів ЄС від неконтрольованої міграції

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер представив нові пропозиції щодо міграційної політики Європейського союзу. Він вимовив їх у своїй щорічній промові про ситуацію в Євросоюзі у середу, 12 вересня, передає DW.

За словами Юнкера, зовнішні кордони Євросоюзу повинні захищатися більш ефективно. Для цього кількість прикордонників європейської служби Frontex має збільшитися до 10 тис. чоловік до 2020 року. Він додав, що Frontex повинна мати власні кораблі, літаки і автотранспорт.

Також він закликав ЄС до більшої солідарності в питаннях міграційної політики. Юнкер вважає, що європейські країни не повинні сперечатися з кожного корабля, який прибуває з мігрантами в Європу.

"Країни Європейського союзу повинні домовитися про розподіл біженців, інакше це загрожує кордонам усередині Євросоюзу", - зазначив Юнкер.

Нагадаємо, сьогодні в ході виступу на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі Жан Клод Юнкер закликав Євросоюз до "нового альянсу" з Африкою, який створить мільйони робочих місць і включить угоду про вільну торгівлю.