ua en ru

Глава Єврокомісії запропонував ввести євро в усіх країнах ЄС

Глава Єврокомісії запропонував ввести євро в усіх країнах ЄС Фото: Жан-Клод Юнкер (European Union 2017 - European Parliament)

Юнкер запропонував виділити в бюджеті ЄС окрему статтю витрат на розширення єврозони

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запропонував ввести єдину європейську валюту на всій території Європейського союзу, передає Deutsche Welle.

До єврозони, на його думку, повинні приєднатися і східноєвропейські члени Євросоюзу, серед яких - країни з нестабільною економікою, такі як Болгарія і Румунія.

Юнкер запропонував виділити в бюджеті ЄС окрему статтю витрат для розширення єврозони. Він передбачає, що ці кошти повинні зміцнити економіку нестабільних держав ЄС і полегшити їм перехід на євро.

Наразі до зони євро входять 19 із 28 країн Євросоюзу.

Нагадаємо, у травні Єврокомісія представила план розвитку єврозони. Європейська інституція має намір завершити її формування до 2025 року.

"План ділиться на два етапи: перший закінчується 2019 роком, коли пройдуть вибори в Європарламент, а другий повинен тривати з 2020 по 2025 рік. До кінця другого етапу планується поглибити співпрацю між країнами єврозони і остаточно завершити формування єдиного валютного та економічного простору", - розповіли тоді в Єврокомісії.