ua en ru

Єврокомісія планує завершити формування єврозони в 2025 році

Єврокомісія планує завершити формування єврозони в 2025 році Фото: Єврокомісія планує завершити формування єврозони в 2025 році

План розвитку єврозони розділений на два етапи

Єврокомісія планує завершити формування єврозони в 2025 році. Про це йдеться в плані розвитку єврозони, який був представлений в середу 31 травня, передає Deutsche Welle.

"Він ділиться на два етапи: перший закінчується 2019 роком, коли пройдуть вибори в Європарламент, а другий повинен продовжитися з 2020 по 2025 рік. До кінця другого етапу планується поглибити співпрацю між країнами єврозони і остаточно завершити формування єдиного валютного та економічного простору", - йдеться в повідомленні.

зокрема, в документі йдеться про створення єдиного казначейства і валютного фонду єврозони, випуск спільних облігацій, а також заснування посади міністра фінансів єврозони, який буде очолювати евроказначейство і одночасно бути головою Єврогрупи - об'єднання міністрів фінансів країн ЄС.

Нагадаємо, раніше Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон провели зустріч, в результаті якої домовилися розробити середньостроковий план розвитку Європейського союзу.