ua en ru

Голова Єврокомісії не має наміру відвідувати Україну під час Євро-2012 через ситуацію з Тимошенко

Голова Єврокомісії (ЄК) "не має наміру" відвідати Україну під час чемпіонату Європи з футболу, якщо Україна не вживатиме кроків для вирішення "дуже серйозної" міжнародної стурбованості навколо справи Юлії Тимошенко. Про це повідомила речниця голови ЄК Жозе Мануеля Баррозу, передає радіо "Свобода".

Раніше стало відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель, також стурбована питанням лікування Тимошенко, може попросити міністрів свого уряду утриматися у червні від приїзду в Україну.

Сьогодні стало відомо, що Президент Чехії Вацлав Клаус скасував свою участь у саміті Президентів країн Центральної Європи, яка має відбутися в середині травня в Криму. Речник Президента Чехії заявив, що рішення пов'язане зі справою колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. У той же час, директор Євро-2012 заявив, що не бачить сенсу бойкотувати Євро та не бачить можливості перенести чемпіонат в іншу країну.

МЗС України також закликало ЄС не політизувати Євро-2012.

Тимошенко відбуває у Харкові семирічний тюремний термін - за перевищення влади під час укладення газових угод з Росією. Минулого тижня вона оголосила, що голодує з 20 квітня - на знак протесту проти умов її тримання у колонії.