ua en ru

Глава Єгипту після терактів наказав армії захищати життєво важливі об'єкти

Глава Єгипту після терактів наказав армії захищати життєво важливі об'єкти Фото: Абдель ас-Сісі посилив захист об'єктів Єгипту

Збройні сили країни допомагатимуть поліції в охороні життєво важливих об'єктів

Президент Єгипту Абдель ас-Сісі наказав збройним силам країни допомагати поліції в охороні життєво важливих об'єктів по всій країні. Відповідний наказ він видав 9 квітня 2017 року, передає DW.

Зазначено, що цьому рішенню передували теракти у двох храмах, які було здійснено цього ж дня. Армія і раніше відігравала значну роль у забезпеченні правопорядку в Єгипті, військові патрулі можна було побачити практично скрізь, йдеться в повідомленні.

За останніми даними, жертвами нападів терористів-смертників на християнські храми в Танті й Олександрії стала щонайменше 41 людина. Ще близько 120 потерпілих отримали різноманітні поранення.

Нагадаємо, об'єктами терактів стали культові споруди християн-коптів, які становлять майже 10% від 90-мільйонного переважно мусульманського населення Єгипту. Відповідальність за скоєне взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Раніше в Консульській службі Міністерства закордонних справ України повідомили про відсутність українців серед постраждалих унаслідок вибухів у храмах Єгипту.