ua en ru

Глава Донецької облради: для проведення референдуму в області немає законодавчої бази

Голова Донецької обласної ради Андрій Шишацький вважає, що для проведення референдуму в області немає жодної законодавчої бази.

Голова Донецької обласної ради Андрій Шишацький (на фото) вважає, що для проведення референдуму в області немає жодної законодавчої бази. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

"Сьогодні для проведення подібних заходів на території області немає жодної законодавчої бази", - наголосив Шишацький.

Раніше мер Донецька Олександр Лук'янченко повідомив, що на останній сесії міськради депутати ухвалили рішення про необхідність проведення на території області референдуму.

Документ вже направлений на розгляд до обласної ради.

Як повідомлялося, 4 березня прокуратура Донецької області звернулася до окружного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення Донецької міської ради "Про оцінку політичної ситуації у Донбасі" від 1 березня 2014 р.

На позачерговій сесії Донецька обласна рада 3 березня засудила заклики до відокремлення Донецької області від України. Однак при цьому оголосила про проведення референдуму з питання входження до складу Російської Федерації.

1 березня Донецька міськрада на позачерговій сесії прийняла рішення вважати Росію стратегічним партнером Донбасу і призначити референдум.

Крім того, напередодні управління Служби безпеки України в Донецькій області порушило кримінальну провадження проти самопроголошеного губернатора Павла Губарєва за заклики до зміни меж території України.

Генеральна прокуратура України оголосила поза законом рішення про референдуми у Криму та Донецьку.

Як відомо, у Центральній виборчій комісії України (ЦВК) зазначають неможливість призначення, підготовки і проведення місцевих референдумів в умовах чинного законодавства.