ua en ru

Глава ДніпрОДА нагадав Саакашвілі про необхідність дотримуватися законів

Глава ДніпрОДА нагадав Саакашвілі про необхідність дотримуватися законів Фото: Михайло Саакашвілі

Між главами ОДА відбулася словесна перепалка

Сьогодні в Одесі на нараді Президента Петра Порошенка з головами ОДА виник спір між губернатором Дніпропетровської області Валентином Резніченком та губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі з приводу меж повноважень голів ОДА. Про це повідомив телеканал 112.

Так, коментуючи обіцянку Саакашвілі "побудувати гарний будинок", Резніченко зазначив, що в інших ОДА працюють не менше, ніж в Одеській. Також Резніченко нагадав, що голови ОДА повинні керуватися тільки законами.

"Це, звичайно, все добре (пропозиції Михайла Саакашвілі і його команди, - РБК-Україна), але я хочу, щоб ви зрозуміли, що всі інші теж працюють... Наприклад, я не мислю категоріями, як мислить пан Саакашвілі, - я вважаю, що там є якісь складнощі із законом. І ми не маємо повноважень, на жаль, на такі дії, на які губернатори не мають повноважень, - сказав голова Дніпропетровської ОДА. - Щоб виконувати закон, спочатку Кабінет міністрів повинен скасувати свої підзаконні акти, і ВР повинна їх змінити, або пан Давид (Сакварелідзе, заступник генпрокурора, - РБК-Україна) буде приходити до мене в першу чергу".

Михайло Саакашвілі, перебивши Валентина Резніченко, по суті, визнав, що той правий.

"Дійсно, закон не передбачав того, що ми тут робимо, - сказав губернатор Одеської області. - Що вам краще: щоб Україна розвивалася або щоб прокурор не приходив?".

У відповідь на що Резніченко попросив його не перебивати і знайшов дивним заяву Саакашвілі - розвиток країни або закон.

"Мені краще, щоб країна жила за законом!", - підкреслив голова Дніпропетровської ОДА.

Президент Петро Порошенко поклав кінець перепалці, нагадавши губернаторам: "Ми одна команда, незалежно від того, у кого який стиль".
Глава держави додав, що ДнепрОГА "теж знаходиться на передньому фланзі реформ і працює дуже ефективно".

Нагадаємо, Порошенко призначить Жмака заступник голови Одеської ОДА до кінця тижня.