ua en ru

Глава Apple пообіцяв зниження вартості iPhone

Глава Apple пообіцяв зниження вартості iPhone Фото: СЕО Apple Тім Кук (Associated Press)

"Яблучна" компанія розглядає кілька варіантів для виконання цього завдання

Американська компанія Apple Inc планує в майбутньому активно працювати над зниженням цін на смартфони iPhone. Про це в інтерв'ю індійському телеканалу NDTV заявив гендиректор "яблучної" компанії Тім Кук.

У відповідь на репліку ведучого про те, що навіть старі смартфони від Apple можуть коштувати в Індії дорожче, ніж у США, Кук сказав, що "дуже високою" ціна на iPhone стає через мита і податки.


"Ми хочемо зробити щось, щоб знизити її (ціну, - ред.) із часом тією мірою, якою зможемо", — додав Кук.

За його словами, компанія розглядає кілька шляхів виконання цього завдання.

Зокрема, Тім Кук назвав своєю метою наблизити ціни на iPhone в Індії до їхньої вартості у США. При цьому Apple не хоче знижувати якість своїх пристроїв, тому конкурувати з іншими виробниками в інших цінових діапазонах компанія не збирається.

Ціни на iPhone в багатьох країнах виявляються вище, ніж у США, через волатильність курсів валют і місцевих податків, пише Business Insider. За розрахунками Deutsche Bank, на які посилається видання, найдорожчі iPhone в доларовому вираженні — в Бразилії, там вони коштують 931 долар (порівняно із 600 доларів США).

У лютому аналітики Gartner також вперше зафіксували спад продажів iPhone на світовому ринку: за четвертий квартал 2015 року вони знизилися на 4,4%. На думку директора з досліджень компанії Аншула Гупта, курсові коливання валют — головний фактор, який негативно позначився на продажах виробників смартфонів, включаючи Apple.

У квітні Apple вперше з 2003 року відзвітувала про квартальне падіння продажів своїх пристроїв. Зокрема, продажі iPhone знизилися на 16%, до 51,19 млн смартфонів. Виручка компанії також скоротилася вперше за 13 років — із 58 до 50,6 млрд доларів. Цей показник виявився нижчим за очікування аналітиків, які прогнозували доходи на рівні 52 млрд дол.