ua en ru

iPhone 5: Глава Apple вибачився перед покупцями за помилки в навігаційних картах

Виконавчий директор американської корпорації Apple Тім Кук приніс свої вибачення користувачам за помилки в нових навігаційних картах на iPhone 5 і попередніх моделях смартфонів, заявивши, що він відчуває "глибоке розчарування", викликане неточностями програми.

Наступник Стіва Джобса не лише вибачився перед покупцями, але і порадив власникам гаджетів користуватися сервісами конкурентів, використовуючи додатки Bing, MapQuest і Waze, а також карти Google або Nokia, передає Reuters.

Кук зазначив, що корпорація Apple прагне створювати продукти світового класу, однак, запустивши нові карти на минулому тижні, фахівцям не вдалося виконати поставлене завдання.

Нагадаємо, раніше в корпорації заявили, що мають намір відмовитися від використання карт Google у новому смартфоні, розробивши власний функціонал, заснований на супутникових даних компанії TomTom. Навігаційна програма Apple з'явилася на пристроях, що працюють на операційній системі iOS6.

Відразу після запуску продажів iPhone 5 користувачі заявили про некоректну роботу карт. Зокрема, навігаційна програма вказувала старі назви вулиць. Крім того, програма не мала таких сервісів, як панорами вулиці, інформації про пробки на дорогах і рух громадського транспорту.

Коментуючи ситуацію, що склалася, Тім Кук повідомив, що виробники вирішили вдосконалити сервіс, створивши нову версію крат з нуля. Незабаром Apple Maps будуть працювати значно краще, і почнуть відповідати найвищим стандартам і вимогам.

Читайте також: Київські митники виявили факт незаконного ввезення 44 iPhone 5 в Україну