ua en ru

Київські митники виявили факт незаконного ввезення 44 iPhone 5 в Україну

Працівниками митного поста "Бориспіль-аеропорт" та Службою боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Київської обласної митниці зафіксовано факт незаконного переміщення через митний кордон України 44 iPhone 5, повідомляє прес-служба Київської обласної митниці.

iPhone 5 були виявлені під час проведення вибіркового митного контролю багажу за допомогою рентгенапарату у громадянина США, який прилетів до України з Канади.

Для проходження митного контролю цей громадянин обрав "зелений коридор", тим самим заявив про те, що переміщувані ним через кордон предмети не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин США не оформлював та не подавав, з приводу декларування переміщуваних ним iPhone 5 до інспекторів митниці не звертався. Документів, які дозволяють ввезення на територію України вищевказаних предметів не мав та співробітникам митниці не пред'являв.

Предмети, ввезення яких здійснив громадянин при переміщенні через митний кордон України підлягають обов'язковому декларуванню та відносяться до категорії товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України.

Складено протокол про порушення митних правил. iPhone 5 вилучені до винесення судом рішення у справі. До речі, це вже не перше порушення митних правил, здійснене даним громадянином, яке зафіксоване працівниками Київської обласної митниці.

Читайте також: Першими володарями iPhone 5 стали грабіжники