ua en ru

Голова Антикорупційної ініціативи Євросоюзу не бачить прогресу в діяльності НАЗК

Голова Антикорупційної ініціативи Євросоюзу не бачить прогресу в діяльності НАЗК Фото: Ека Ткешелашвілі (youtube.com-Hazar Strateji Enstitüsü)

Разом з тим, вона зазначила важливість рівня прозорості, який надає е-декларування

Глава Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) в Україні Ека Ткешелашвілі не бачить прогресу в діяльності Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК). Про це вона заявила в інтерв'ю DW.

"Належне функціонування Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) - це та сфера, до якої прикута пильна увага ЄС. Відтоді, як в Україні була запущена система електронного декларування доходів державних чиновників, ми бачили мало прогресу в діяльності НАЗК", - заявила вона.

Разом з тим, вона зазначила важливість рівня прозорості, який надає е-декларування.

"Але ми зараз на тому етапі, коли треба продемонструвати користь цієї системи, яким чином ці дані можуть бути використані для того, щоб встановити джерела прибутків чиновників і визначити, як вони можуть бути покарані за неправдиву інформацію в е-декларації", - зазначила Ткешелашвілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своєму засіданні ухвалило рішення про проведення повної перевірки 27 декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 і 2016 роки.