ua en ru

Голова Антикорупційного бюро буде призначений 7-11 квітня, - нардеп

Голова Національного антикорупційного бюро буде призначений 7-11 квітня. Про це на форумі заявив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко", член комітету з питань боротьби з корупцією, один з кандидатів на посаду директора Бюро Віктор Чумак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конкурс (на посаду директора АКБ) проходить досить довгий час. Але цей час у рамках розумних строків. Все йде за процедурою, передбаченою законом. Обрані 4 кандидата, справи яких спрямовані на спеціальну перевірку", - заявив він.

За його словами, ця спеціальна перевірка не спрямована виключно на предмет можливих корупційних дій цих кандидатів. Це додаткова перевірка, враховуючи, що серед кандидатів є колишні державні службовці і чиновники:

"Така перевірка почалася 10 березня. Тому, якщо будуть дотримані передбачені законом терміни, 24 число - це той дедлайн, коли повинні бути представлені результати такої перевірки. Потім дві або три кандидатури можуть бути подані розгляд Президенту. Після цього у Президента є 10-денний термін, щоб визначитися (з директором НАБ, - ред.), підписати відповідний указ про призначення. Тому, якщо будуть дотримані всі терміни, між 7-11 квітня ми повинні отримати підписаний указ і рішення", - вважає він.

Нагадаємо, як повідомлялося, спеціальна перевірка кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро завершена.