ua en ru

ГІС заарештувала понад 600 рахунків "Укрнафти" в "Приватбанку"

ГІС заарештувала понад 600 рахунків "Укрнафти" в "Приватбанку" Фото: "Укрнафта"

Також Державна виконавча служба наклала арешт на все майно підприємства

Міжнародний комітет захисту прав людини звернувся до Порошенка з проханням взяти під особистий контроль та доручити Кабінету міністрів України призначити перевірку профдіяльності керівництва ПАТ "Укрнафта" Роллинса і Пустоварова згідно з трудовими договорами, а на період проведення перевірки відсторонити голову правління Роллинса і виконавчого директора Пустоварова від службових зобов'язань Про це йдеться в документі, текст якого має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

Звернення також складено на ім'я прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої, голови правління ПАТ "ПриватБанк" Олександра Дубілета, голови правління ПАТ "Укрнафта" Марка Роллинса.

"Як зазначається у скарзі (компанії Интербизнесконсалт), Департамент ДВС направив в ПАТ "Укрнафта" постанову про добровільне виконання рішення. Виконавши цю постанову, держпідприємство могло б уникнути збитків по оплаті виконавчого збору в розмірі 2,5 млн грн... Проте ПАТ "Укрнафта" відмовилося сплачувати борг у добровільному порядку. Департамент ДВС наклав арешт на все майно підприємства - рухоме і нерухоме, а також на 672 рахунку ПАТ "Укрнафта" в КБ "ПриватБанк" та в примусовому порядку почав стягнення", - сказано в документі.

В документі наголошується, що позивач зазначає, що представники ПАТ "Укрнафта" здійснюють тиск на співробітників Департаменту ДВС.
"Так, 11.12.2015 р. група людей на чолі з директором юридичного департаменту ПАТ "Укрнафта" Карташовим і представником ПАТ "Укрнафта" Сєровим увірвалися в приміщення Управління ДВС ГУЮ р. в Києві по вул. Выборзкая, 32, і погрожуючи керівництву, вимагали, щоб останні приймали незаконні рішення.

Також за інформацією позивача, здійснюється великий тиск на суддів Вищого господарського суду України щодо розгляду справи та винесення завідомо неправомірного рішення.

Нагадаємо, раніше Державна фіскальна служба заявила про намір оштрафувати ПАТ "Укрнафта" на 20% від податкового боргу за його несвоєчасну сплату.