ua en ru

Гінгріч вибув з боротьби за пост Президента США

Колишній спікер Палати представників конгресу США Ньют Гінгріч вийшов з боротьби за пост Президента США. За повідомленням Reuters, Гінгріч не став формально підтримувати колишнього суперника, проте заявив, що у республіканців немає іншого вибору, окрім підтримки колишнього губернатора від штату Массачусетс.

"Вибори президента в листопаді 2012 р. не будуть виборами між Мітт Ромні і Рональдом Рейганом, це буде вибір між Мітт Ромні і найбільш ліворадикальних президентом в американській історії", - сказав колишній спікер. Разом з тим Гінгріч заявив, що завершення виборчої кампанії не означає кінець його політичної кар'єри чи громадської діяльності.

Гінгріч виграв праймеріз в двох штатах - Південній Кароліні і в рідній Джорджії, проте програв у всіх інших колишньому сенатору від штату Пенсільванія Ріку Санторуму, який також вийшов з президентської гонки. Спостерігачі зазначали, що крок Гінгріча продиктований простою логікою: за підсумками виборів єдиного кандидата від Республіканської партії, він посідав останнє місце з 6% (878 голосів вибірників) народної підтримки.

Після відмови Гінгріча від боротьби за президентське крісло у фаворита гонки Ромні єдиний суперник-однопартієць - діючий конгресмен від Техасу Рон Пол. Раніше з дистанції зійшов ще один республіканець - Рік Санторум.