ua en ru

Гігантське повітряне судно Airlander 10 зазнало аварію

Гігантське повітряне судно Airlander 10 зазнало аварію Фото: Airlander 10

Як зазначається, дирижабль-літак повільно спікірував в землю

Замое найбільша в світі повітряне судно судно Airlander 10 сьогодні вранці зазнало аварію під час другого тестового польоту біля аеродрому Кардингтон в Бедфордширі (Великобританія). Про це повідомляє Reuters.

Як наголошується, дирижабль-літак повільно спікірував передньою частиною в землю і пошкодив кокпіт.

За словами представників компанії Hybrid Air Vehicles, яка розробила Airlander 10, екіпаж у безпеці, ніхто не постраждав: "Випробувальний політ проходив дійсно добре, і єдина проблема виникла при посадці". Крім того, в компанії також спростували заяву про те, що Airlander 10 зачепив телеграфний стовп за кілька сотень метрів до посадки.


Так, раніше, 17 серпня, перший випробувальний політ Airlander 10, який тривав близько 30 хвилин, пройшов успішно. Судно зробило коло над аеропортом і приземлилося приблизно через 30 хвилин.

Гігантське повітряне судно Airlander 10 зазнало аварію

Фото: Airlander 10 не пройшов другий випробувальний політ

По своїй суті, це гібрид дирижабля, вертольота і літака. Розробники судна, компанія Hybrid Air Vehicles, стверджують, що воно може злетіти на висоту 4900 метрів, розвивати швидкість до 148 кілометрів на годину і перевозити великі вантажі, споживаючи при цьому палива трохи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що саме велике повітряне судно в світі здійснив перший політ.