ua en ru

Загибель солдата на полігоні у Львові: призначено службове розслідування

Загибель солдата на полігоні у Львові: призначено службове розслідування Фото: БМП на Яворівському полігоні

На планових заняттях із вогневої підготовки було допущено порушення заходів безпеки

За фактом загибелі військовослужбовця під час навчань на Яворівському полігоні у Львівській області призначено службове розслідування. Відповідний наказ видав командир військової частини, повідомляє прес-служба Оперативного командування "Захід" Збройних Сил України у Facebook.

Зазначено, що 16 вересня близько 22:00 на одному з полігонів Західного регіону, під час проведення планових занять із вогневої підготовки, в ході виконання вправ стрільб зі штатного озброєння бойових машин із ходу, в нічний час, було допущення порушення заходів безпеки.

"Попередньо встановлено, що екіпаж однієї з бойових машин піхоти втратив орієнтування на місцевості. Прийняли бортові вогні бойової машини піхоти, що знаходилась попереду, за вогні, що підсвічують ціль. Керівник заняття, виявивши, що порушуються заходи безпеки, дав команду на негайне припинення вогню. Але екіпаж бойової машини встиг зробити постріл", - йдеться в повідомленні.

"Внаслідок пробиття броні башти, отримав вогнепальне поранення військовослужбовець. На місці події силами медичної роти бригади була надана перша медична допомога та організована евакуація до медичного закладу. Під час здійснення евакуації військовослужбовець помер у кареті швидкої допомоги. Решта обставин з'ясовується", - доповіли у відомстві.

Згідно з наказом командира військової частини, було призначено службове розслідування.

Нагадаємо, раніше депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич повідомив, що у Львівській області під час навчань на Яворівському військовому полігоні загинув боєць.