ua en ru

Загибель дітей у лікарні в Індії: число жертв зросло до 64 осіб

Загибель дітей у лікарні в Індії: число жертв зросло до 64 осіб Фото: загибель дітей у лікарні (synevo.ua)

Влада обіцяє перевірити причини високої смертності

За тиждень в лікарні в Індії загинули 64 дитини через спалах енцефаліту і можливі збої з постачанням кисню. Про це повідомляє DW.

"В державній лікарні Горакхпура, за офіційними даними, з початку тижня померло щонайменше 64 дитини. Влада обіцяє перевірити причини високої смертності", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, місцеві ЗМІ досі пов'язують високу смертність в клініці в північному штаті Уттар-Прадеш з недоліком кисню через несплату боргів перед постачальником.

Наголошується, що губернатор штату Сідар Нат Сінг після відвідування лікарні заявив, що причини затримки подачі рідкого кисню перевірять. При цьому він не пов'язує з цим ні один смертельний випадок серед немовлят.

Так, протягом одного дня в четвер, 10 серпня 2017 року, кількість померлих у лікарні досягло 23 людини. Проте в середньому за останні три роки кількість дитячих смертей у серпні в цій лікарні становила від 19 до 22 на добу.

На думку представників місцевої влади, така хвиля смертей може мати і "природні причини", адже це один з найбідніших районів в Індії. Сотні дітей щорічно там помирають від наслідків японського енцефаліту і тропічних хвороб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 5 днів у лікарні в Індії загинули 60 дітей через спалах енцефаліту і можливих збоїв з постачанням кисню.