ua en ru

ДФС заявляє про спроби порушити роботу системи блокування податкових накладних

ДФС заявляє про спроби порушити роботу системи блокування податкових накладних Фото: в. о. голови ДФС Мирослав Продан (facebook.com/sfsofukraine)

В Україні близько десятка компаній помічені в спробах "обвалити" роботу системи

В Державній фіскальній службі України зафіксували спроби порушити роботу системи моніторингу оцінки ризиків, яка дає можливість призупинити реєстрацію ризикових податкових накладних. Про це йдеться в заяві виконуючого обов'язки глави ДФС Мирослава Продана.

Повідомляється, що система запрацювала з 1 липня 2017 року, і в результаті аналізу з'ясувалося, що існує ряд суб'єктів, які намагаються порушити її роботу. Зокрема, виявлено близько десятка компаній, що короткий проміжок часу завантажували в систему фіктивні податкові накладні, щоб "обвалити" роботу системи. Загальна кількість усіх заблокованих накладних становить близько 1%.

"Система довела свою ефективність і тепер її намагаються дискредитувати. Кінцева мета - повністю скасувати автоматичне блокування накладних, щоб у нечесних на руку бізнесменів з'явилася можливість повернутися до старих схем, які дозволять обходити податкове законодавство", - зазначив Продан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку запуску реєстру відшкодування ПДВ платникам повернуто 30,1 млрд гривень.