ua en ru

У ДФС затримали на хабарі посадовця внутрішньої безпеки

У ДФС затримали на хабарі посадовця внутрішньої безпеки Фото: на хабарі затримали посадовця ДФС (twitter.com/nab_ukr)

Посадовець ДФС вимагав гроші за розмитнення товарів

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Генпрокуратурою викрили на хабарах посадовця внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що чиновник систематично отримував гроші з комерційних структур за безперешкодне розмитнення товарів. Оперативники спецслужби, зокрема, задокументували факт вимагання посадовцем 10 тисяч доларів від представника однієї із приватних фірм", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисника затримали у Києві поблизу місця роботи. Слідчо-оперативні дії тривають, вирішується питання щодо оголошення чиновнику про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Співробітники #СБУ спільно з Генпрокуратурою викрили на хабарах посадовця внутрішньої безпеки Головного управління Держа...

Опубліковано Служба безпеки України 1 березень 2018 р.

За одержання хабара у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Київській області затримали на хабарі в 1,3 млн гривень голову Поліської районної державної адміністрації, його заступника та державного кадастрового реєстратора в Іванківському районі.