ua en ru

ДФС виявила сумнівні операції на майже 6 млрд гривень з початку року

ДФС виявила сумнівні операції на майже 6 млрд гривень з початку року Фото: ДФС недопустила незаконного відшкодування 1,2 млрд гривень ПДВ (ch.sfs.gov.іа)

Сума відшкодування ПДВ по них становить 1,2 млрд гривень

За 10 місяців фахівцями Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби було виявлено сумнівних операцій на суму майже 6 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, основну масу серед операцій складають безтоварні операції, що генеруються підприємствами - так званими "зустрічними транзитами", які займаються підміною товарних позицій. Всі ці операції відбуваються тільки на папері і не мають відношення до реального руху товарів або послуг. Через мережу транзитних підприємств вони направляються до платників реального сектору економіки з метою мінімізації бюджетних платежів.

В результаті припинення формування кредиту на оборотну суму в 6 млрд гривень, фахівцям Офісу вдалося не допустити прямих бюджетних втрат на суму майже 1,2 млрд гривень ПДВ (за рахунок невключення таких операцій в податкову звітність з ПДВ).

Нагадаємо, за дев'ять місяців поточного року податкова міліція повернула до бюджету країни 2,9 млрд гривень.