ua en ru

ДФС виявила факт розтрати держактивів на 3 млн гривень у Кропивницького

ДФС виявила факт розтрати держактивів на 3 млн гривень у Кропивницького Фото: у Кропивницького присвоїли 3 млн гривень держкоштів

Кошти були привласнені за допомогою фіктивних операцій

Підрозділом по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління Державної фіскальної служби України в Кіровоградській області спільно з обласним управлінням СБУ виявлено факт присовения або розтрати державних коштів на суму понад 3 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, розтрата була виявлена при дослідженні фінансово-господарських операцій одного з приватних підприємств міста, пов'язаних з виконанням робіт за замовленням підприємств, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів.

Зокрема, було встановлено, що для досягнення своїх цілей зловмисники підробляли бухгалтерську і податкову звітність та документально оформляли господарські операції без фактичного їх здійснення.

За даними фактами в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт проти заступника міністра соціальної політики України - керівника апарату за фактами зловживань при проведенні державних закупівель.