ua en ru

ДФС встановила канали постачання сурогатного алкоголю у Харківській області

ДФС встановила канали постачання сурогатного алкоголю у Харківській області Фото: отруєння алкоголем у Харківській області

Також встановлено особу виробника сурогатного алкоголю

У Харківській області встановлені канали постачання сурогатного алкоголю, який спричинив отруєння зі смертельними наслідками. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби у Харківській області.

Як зазначається, наразі ДФС у Харківській області розслідує кримінальну справу за ст. 204 ч.3 КК України за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту підакцизних товарів, що призвело до отруєння людей.

На даний час задіяний весь особовий склад податкової міліції Харківської області. Оперативно-розшукові та слідчі заходи здійснюються спільно з працівниками прокуратури, СБУ, Національної поліції.

"В ході зазначених дій проведено понад 10 невідкладних обшуків, допитано більше 30 осіб, вилучається фальсифікована лікеро-горілчана продукція. На даний час вже встановлені канали постачання недоброякісної сировини, яка спричинила отруєння зі смертельними наслідками", - йдеться у повідомленні.

Крім того, прес-служба прокуратури Харківської області повідомляє, що наразі встановлено особу виробника сурогатного алкоголю. Як зазначив начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян, скоріш за все виробником є 27-річний харків’янин.

"Сьогодні, у Харкові слідчі фіскальної служби разом з прокурорами провели 3 обшуки у місцях, де імовірно виготовляли сурогатний алкоголь. Вилучено понад 4 тонни спиртовмісної рідини. У виявленому цеху підроблений алкоголь розливався як у тетропаки, так і в скляні пляшки. Вилучене направлено на експертизу", - розповів Оганнісян.

Нагадаємо, в результаті отруєння алкоголем у Харківській області загинуло 23 людини. Крім того у Донецькій області жертвами неякісного алкоголю стали 5 осіб, у Миколаєві - 7.