ua en ru

ДФС може скоротити штат співробітників удвічі, - Яресько

ДФС може скоротити штат співробітників удвічі, - Яресько Фото: Наталія Яресько

В Україні впроваджується податкова реформа

У Державній фіскальній службі України можуть удвічі скоротити штат співробітників. Про це в ході представлення податкової реформи заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перше, завдяки використанню технологій, ми мінімізуємо вплив людського фактора, а отже знизимо можливість прийняття непрозорих рішень з боку фіскальних органів по відношенню до платників податків. Ми повинні значно, можливо навіть удвічі зменшити кількість співробітників ГФС і підвищити використання ІТ-систем в роботі податкових і митних органів", - заявила Яресько.

Також вона анонсувала в рамках фіскальної реформи об'єднання сервісів ГФС, податкову й митну системи оцінки ризиків, функцій податкового і митного аудиту, демілітаризацію податкової міліції, створення системи перехресного контролю та внутрішнього аудиту.

У свою чергу як заявив голова ДФС Роман Насіров, на першому етапі чисельність ДФС буде скорочена на 10%.

"Я думаю, на першому етапі після запровадження змін, ми зможемо оптимізувати також чисельність Фіскальної служби десь на 10%, а на протязі наступних 10 місяців ми будемо намагатися оптимізувати структуру ще на 10%",- заказав Насіров.

Разом з тим він зауважив, що протягом року можна очікувати максимального скорочення до 30%, а не 50%, як анонсувала Яресько.

"Я чув пана міністра ( Яресько - ред.) про 50%, але я думаю реалістично нам треба буде ще рік, щоб довести службу до мінус 30%",- додав Насіров.

Нагадаємо, раніше глава Мінфіну Яресько заявила, що реформа ДФС повинна завершитися до кінця 2016 р.